Прагнемо. Діємо. Досягаємо.

Прес-релізи

21 липня 2017

Операційні результати за шість місяців, що закінчились 30 червня 2017 року

Ovostar Union N.V. (WSE: OVO), (далі по тексту, «Компанія»), вертикально інтегрована холдингова компанія, один з провідних виробників яєць і яєчних продуктів в Україні, оголошує операційні результати діяльності за перше півріччя, що закінчилося 30 червня 2017 р.

Станом на 30 червня 2017 р загальне поголів'я Компанії зросло на 9% порівняно з аналогічним періодом попереднього року до 7.9 млн голів. Разом з цим, поголів'я курки-несучки зросло на 12% порівняно з аналогічним періодом попереднього року до 6.7 млн голів.

За звітний період обсяг виробництва яєць зріс на 22% порівняно з аналогічним періодом попереднього року до 815 млн яєць. Обсяг реалізації яєць збільшився на 9% до 518 млн яєць. При цьому, в 1му півріччі 2017 р експорт яєць в натуральному обсязі збільшився на 29% в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року, з 145 до 186 млн шт, в той час, як частка експорту в загальному обсязі реалізації яєць склала 36%. Середня ціна реалізації яйця в першому півріччі 2017 р зросла на 3% до 1.30 грн/шт.

У першому півріччі 2017 р обсяг переробки яєць зріс на 19% до 237 млн шт в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року. Об’єм реалізації рідких яєчних продуктів збільшився на 11% у порівнянні із аналогічним періодом попереднього року до 4 863 тон, з яких 38% були реалізовані на експорт. Об’єм реалізації сухих яєчних продуктів за звітний період зріс на 27% і склав 1 173 тони, з яких 64% були реалізовані на експорт. Впродовж першого півріччя 2017 поступово зростаючий попит в більшості зі сторони країн ЄС призвів до збільшення експортних об’ємів рідких яєчних продуктів на 38% до 1 838 тон та сухих яєчних продуктів на 41% до 753 тон. Середня ціна реалізації рідких яєчних продуктів зросла на 4% в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року до 30.18 грн/кг; середня ціна реалізації сухих яєчних продуктів знизилась на 14% до 108.90 грн/кг.

Генеральний директор Компанії Борис Бєліков прокоментував:

«У першому півріччі 2017 року Компанія продовжила збільшувати об’єми виробництва яєць та яєчних продуктів. Варто зазначити значне зростання експортних продажів з усіх видів продуктів. Ми продовжуємо фокусуватись на розширенні географії нашого експорту».

Примітка: Всі ціни в даному прес-релізі вказані без ПДВ

Інформуємо Вас…