Ovostar Union N.V. (WSE: OVO) (надалі “Група”), вертикально інтегрована холдингова компанія, один з провідних виробників яєць і яєчних продуктів в Україні, оголошує свої фінансові результати за три місяці, що закінчилися 31 березня 2014 р.

Виручка, валовий прибуток і валова маржа

За 3 міс. 2014 р виручка Групи збільшилась на 11% до $19.5 млн у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року (1 кв. 2013 р: $17.7 млн). Валовий прибуток за цей період збільшився на 38% до $9.8 млн с $7.1 млн, при цьому маржинальність по валовому прибутку досягла 50% в зв’язку із більш низькою собівартістю корма для птиці в 1му кварталі 2014 р у порівнянні з 1м кварталом 2013 р.

Операційний прибуток, EBITDA і грошовий потік від операційної діяльності

За 3 міс. 2014 р операційний прибуток збільшився на 57% до $8.1 млн з $5.2 млн, в той же час EBITDA збільшилась на 42% до $9.2 млн (1 кв. 2013 р: $6.5 млн). Адміністративні і збутові витрати в першому кварталі 2014 р залишились на рівні аналогічного періоду попереднього року. Чистий операційний грошовий потік в першому кварталі 2014 р збільшився до $7.2 млн з $5.0 млн в 1му кварталі 2013 р.

Чистий прибуток і трансляційні різниці в зв’язку із переведенням в валюту презентації

В зв’язку із девальвацією гривні з 7.99 до 10.96 грн/долара в 1му кварталі 2014 р, Група відобразила від’ємні трансляційні різниці в капіталі в розмірі $40.5 млн. За 3 міс. 2014 р чистий прибуток збільшився на 54% до $7.9 млн (1 кв. 2013 р: $5.1 млн).

Генеральний директор Ovostar Union Борис Бєліков зазначив:

В цілому, менеджмент Групи задоволений фінансовими показниками, що були досягнуті в першому кварталі цього року, незважаючи на складну економічну і політичну ситуацію. Ефективна бізнес-модель компанії, незмінно висока якість готової продукції, а також стабільний попит на нашу продукцію дають впевненість менеджменту «Овостар Юніон» в досягненні хороших фінансових результатів в 2014 році.”