Ovostar Union N.V. (WSE: OVO) (надалі «Група»), вертикально інтегрована холдингова компанія, один із провідних виробників курячих яєць та яєчних продуктів в Україні, оголошує фінансові і операційні результати за перше півріччя 2012 року:

- Виручка збільшилась на 26% до USD 28 млн;

- Валовий прибуток збільшився на 57% до USD 14 млн;

- EBITDA збільшилась на 43% до USD 13 млн;

- Чистий прибуток збільшився на 42% до USD 12 млн;

- Об’єм виробництва яєць склав 324 млн шт;

- Об’єм реализації яєць склав 226 млн шт;

- Середня ціна реалізації яєць зросла на 12% до USD 0,082*/шт.;

- Об’єм реалізації яєчних продуктів склав 2,522 тонни;

- Середня ціна реалізації рідких яєчних продуктів збільшилась на 24% до USD 1.94*/кг;

- Середня ціна реалізації сухих яєчних продуктів збільшилась на 14% до USD 5.39*/кг.

Фінансові результати

Виручка, валовий прибуток і валовая маржа

У першому півріччі 2012 р. виручка Групи збільшилась на 26% у порівнянні з першим півріччям 2011 р., склавши USD 28 млн. Збільшення виручки було забезпечено ростом ціни реалізації яєць і яєчних продуктів, а також виручкою від сегменту переробки соняшника. У першому півріччі 2012 р. валовий прибуток зріс на 57% до USD 14 млн в зв’язку з більш низькою вартістю корму в порівнянні з першим півріччям 2011 р. Валовая маржа збільшилась до 49% з 39% в першому півріччі 2011 р.

Операційний прибуток, EBITDA і операційний грошовий поток

В першій половині 2012 р. операційний прибуток зріс на 42% в порівнянні з першим півріччям 2011 р. до USD 12 млн, в той час як EBITDA збільшилась на 43%, склавши USD 13 млн. Операційний грошовий поток в першому півріччі 2012 р. склав USD 9 млн. в порівнянні із USD 2 млн в першій половині 2011 р.

Чистий прибуток

В першій половині 2012 р. чистий прибуток зріс на 42% в порівнянні з першим півріччям 2011 р. до USD 12 млн.

Операційні результати

Станом на 30 червня 2012 р. загальне поголів’я птиці склало 3.5 млн голів у порівнянні з 2.5 млн 30 червня 2011 р. (3.1 млн голів станом на 31 грудня 2011 р.).

У першому півріччі 2012 р. об’єм виробництва яєць зріс на 12% у порівнянні з першим півріччям 2011 р. до 324 млн шт. Об’єм реалізації яєць склав 226 млн шт., залишившись на рівні першого півріччя 2011 р., але при цьому середня ціна реалізації яєць в першому півріччі 2012 р. зросла на 12% у порівнянні з першим півріччям 2011 р. до USD 0.082* за шт.

В першому півріччі 2012 р. Група реалізовала 2,133 тон рідких і 389 тон сухих яєчних продуктів. Середня ціна реалізації рідких яєчних продуктів зросла на 24% до USD 1.94* за кг, а середня ціна реалізації сухих яєчних продуктів зросла на 14% до USD 5.39* за кг в порівнянні з першим півріччям 2011 р. Збільшення цін в основному було спричинено значним попитом на продукцію Групи із боку постійних клієнтів. Група реалізовала меншу кількість сухих яєчних продуктів у першому півріччі 2012 р. в порівнянні з першим півріччям 2011 р., так як у січні і лютому 2012 р. завод яєчних продуктів «Овостар» працював не на повну потужність у зв’язку із встановленням і пуско-налагоджувальними роботами нового обладнання із сепарації, пастеризації та пакування яєчних продуктів.

Програми капітальних інвестицій

В першому півріччі 2012 р., в рамках поточної інвестиційної програми було запущено три пташники для несучок потужністю 309 тис. птахомісць кожен, а також на площадці по підрощуванню молодняку було запущено два пташника для молодняка несучки потужністю 130 тис. птахомісць кожна. В лютому 2012 р. були встановлені додаткові потужності на заводі яєчних продуктів Овостар. Інвестиційна програма 2011-2012 рр. буде повністю завершена до 10 вересня 2012 р. Посадка птиці в останній пташник буде закінчена до кінця вересня 2012 р.

В червні 2012 р. Група розпочала новий етап розширення виробничих потужностей, що дозволить до кінця 2013 р. встановити 1.5 млн нових птахомісць для несучок, що будуть обладнані найновішим обладнанням. Це розширення виробничих потужностей по своїй суті дуже схоже із інвестиційною програмою 2011-2012 рр., і цей проект повністю завершить реконструкцію Птахофабрики «Україна».

Генеральний директор Групи Борис Бєліков відзначив:

"Наші операційні та фінансові показники в першій половині 2012 р. підтримують цілі з розвитку, затверджені на початку 2012 р. Ми задоволені отриманими результатами і прогнозуємо успішні показники у другому півріччі, завдяки подальшому наслідуванню стратегії зростання і застосування найсучасніших технологій у галузі птахівництва. Інвестиційну програму Групи 2011-2012 років буде успішно завершено до 10 вересня 2012 р., позначивши значну стратегічну віху, пройдену компанією "Ovostar Union" з часу IPO на ВФБ”.

*Всі ціни вказані без ПДВ (20%)

Використаний курс обміну UAH/USD (середній за 1ше півріччя 2012 р.) = 7.9890

З питань зв’язку з інвесторами звертайтесь:

Катерина Павловська

e.pavlovskaya@invest.ovostar.ua