Ovostar Union N.V. (WSE: OVO) - вертикально інтегрований холдинг, один із провідних виробників курячих яєць та яєчних продуктів в Україні, оголошує про введення в експлуатацію другої черги заводу яєчних продуктів «Овостар», реалізованої в рамках інвестиційної програми.

В результаті реконструкції на заводі яєчних продуктів «Овостар» значно збільшено потужності з розбивання і розділення яєць з 60 тис. яєць на годину до 180 тис. яєць на годину за рахунок встановлення обладнання італійської компанії «PELBO». Також збільшено потужності з пастеризації із 2 т на годину до 8 т на годину. Для цього інстальована сучасна система пастеризації та стандартизації рідких яєчних продуктів за сухими речовинами виробництва французької компанії «ACTINI». Збільшення потужностей з розливу рідких яєчних продуктів із 2 тонн на годину до 8 тонн на годину з повною автоматизацією цього процесу здійснено за рахунок встановлення обладнання для розливу виробництва датської компанії «ALFA LAVAL PARMA» (Astepo).

«У виробничому процесі тепер використовується машина розбивання, яка оснащена унікальною для України функцією - автоматичною системою сканування яєчної маси, що дозволить нам ще ретельніше контролювати якість відокремлення білка від жовтка. Нове обладнання провідних світових виробників дозволить переробляти понад 2 млн. яєць на день (раніше 1,2 млн. яєць на день ). Важливо, що обладнання такого класу забезпечить виробництво ще більш якісних сухих і рідких яєчних продуктів ТМ Овостар. Це дасть можливість нам і надалі реалізовувати стратегію виробництва яєчних продуктів високої якості для задоволення потреб найбільш вимогливих клієнтів», - коментує Ігор Головня, директор заводу яєчних продуктів «Овостар».

Ovostar Union N.V. реалізує інвестиційну програму відповідно до встановленого графіка.